sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Olutsaippuaa!

Illalla tajusin että jääkaapissa nökötti yksinäinen purkki Olvikaljaa ja heti mielessä alko kehkeytyä saippuaresepti.

Siispä olut tipahti kattilaan kiehahtamaan ja mietin että ku on suomalaista kaljaa ni tehhään sitte koko saippua ainaki suurinpiirtein suomalaisittain.

Kiehauttelin siis oluesta alkoholin pois ja nakkasin sekaan hautumaan kahvimitallisen kuivattua pakurijauhetta (ajatuksena oli että jos pakurista jäis edes vähän ruskehtavaa väriä saippuaan).

Punnitsin oluen ja laitoin laakeassa astiassa pakastimeen.

Seuraavaksi mittailin öljyt ja rasvat eli poron ihraa,vehnänalkioöljyä,rypsiöljyä, auringonkukkaöljyä ja risiiniöljyä.

Sitten jäätynyt olut kuppiin ja lipeärae päälle ja sekasi.

Annoin sekä lipeänesteen että öljyjen jäähtyä kunnolla huoneenlämpöseksi.

Seuraavaksi lipeä öljyihin ja surruttelemaan saippuaksi.

Saippua muottiin ja päätin nakata koko komeuden jääkaappiin koska epäilen että ei geeliydy tasaisesti.

Saippua ulos muotista ku se on tarpeeksi kovaa leikattavaksi ja viipaleiksi ja kuivumaan.

Olutsaippua on kypsymistä vaille valmis ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti