torstai 19. helmikuuta 2015

Maitosaippuaa hunajalla ja mintulla.

Eilen punnitsin reseptin maidon ja tyrkkäsin sen pakastimeen ja unohin sinne.

Nooh.

Tännään sitte veivasin siitä saippuaa.

Ensimmäinen kerta maitosaippuaa eikä kyllä voi valittaa tuloksesta.

Ehkä tärkein juttu on malttaa sekoitella tuo lipeä ihan rauhassa ajan kans jäätyneeseen maitoon.
Varmuudeksi laitoin vielä maitokupin tiskialtaaseen johon kannoin pihalta lunta.

Tähän saippuaan käytin:

(Laskin ohjeeseen ylirasvoitukseksi 10% plus lorautin sekaan reilun teelusikallisen manteliöljyä sekä vehnänalkioöljyä kun saippua oli kiisselivaiheessa.)

350g Palmuöljyä                     
250g Oiiviöljyä                        
  70g Poron ihraa                      
  50g Aprikoosinsiemenöljyä   
  50g Risiiniöljyä                        

300g Maitoa

  96g Lipeää

Noin ruokalusikallinen hunajaa sekä saman verran kuivattua minttua.      

                 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti