keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Piirakkaa ^^

Tehtiin vähä telkkarisarjapiirakkaa.
Oon yleensä vähä huono leipomaan mutta nämä kaks piirakkaa on jääny kaihertelemaan takaraivoon.
Eli True Bloodin innoittamana Sookie's Gran's PecanPie ja Dexteristä Camilla Figg's KeyLimePie.




Tässäpä sitten reseptit jotka löytyy myös googlettelemalla netin syövereistä :)
Tein tuon oman pekaanipähkinäpiirakan muuten samalla reseptillä mutta jätin marengin pois kokonaan.

Pecan Cream Pie recipe:
1 (9 inch) pie shell, baked

4 egg yolks
2 cups milk
2/3 cup white sugar

1/3 cup cornstarch
1 pinch salt
1/2 teaspoon vanilla extract
1 cup ground pecans

                                                                       4 egg whites
                                                                          1/2 teaspoon vanilla extract
6 tablespoons white sugar
1/4 cup ground pecans
 
Preheat oven to 350 degrees
             In the top of a double boiler, combine yolks, milk, 2/3 cup sugar, cornstarch and salt. 
Cook, stirring constantly, until mixture thickens. 
Stir in 1/2 teaspoon vanilla and 1 cup pecans. 
Pour filling into baked pie shell.

In a large glass or metal mixing bowl, beat egg whites until foamy. 
Beat in 1/2 teaspoon vanilla and gradually add 6 tablespoons white sugar,
 continuing to beat until stiff peaks form. 
Spread meringue over pie, covering completely. 
Sprinkle with 1/4 cup ground pecans.

Bake in the preheated oven for 10 to 15 minutes, or until meringue is delicately browned.


Key Lime Pie

Pohja

200 g
Digestive-keksejä
75 g
voita sulatettuna

Täyte

4
keltuaista
1 prk (397 g)
kondensoitua, makeutettua maitoa (Törsleffs)
1 1/4 dl
limenmehua (3 limeä)
2 tl
limen raastettua kuorta

Koristeeksi

1-2 dl
kuohu- tai vispikermaa
limen raastettua kuorta, limenviipaleita tai
kiiviä viipaloituna
  • 1. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Lisää voisula. Sekoita tasaiseksi. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Paista pohjaa 175 asteessa noin 8 minuuttia.
  • 2. Vatkaa sähkövatkaimella keltuaisten rakenne rikki kulhossa. Kaada kulhoon kondensoitu maito ja limenmehu. Lisää limenkuori. Vatkaa tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte pohjan päälle.
  • 3. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 10-15 minuuttia. Ota piirakka uunista. Piirakan keskusta heiluu hieman vielä tässä vaiheessa. Anna piirakan jäähtyä ja siirrä piirakka jääkaappiin vähintään 3 tunniksi, mielellään yön yli. Piirakka sopii erinomaisesti myös pakastettavaksi. Anna pakastetun piirakan sulaa noin 20 minuuttia ennen tarjoamista.
  • 4. Vaahdota kerma. Koristele piirakka kermavaahtopursotuksilla ja limenkuorella, limenviipaleilla tai kiiveillä. Piirakka on parhaimmillaan kylmänä.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti