tiistai 4. helmikuuta 2014

Seinäkuivalihavelli

Iskän viimevuotisia seinäkuivalihapaloja löyty eilen pakastimesta (hirven sydäntä).
Ovat sen verran suolasia että en kehtaa leikellä leivän päälle niin teimpä näistä soppaa.

Lihat siis yön yli veteen likoamaan.

Lionneet lihat pilkotaan ja laitetaan muutamiksi tunneiksi kiehumaan veteen.
Lisään yleensä veteen yhden lihaliemikuution ja pippurit.

Ku lihat on kiehunu pari kolme tuntia,sekaan vihannekset.
Tänään meni porkkanaa,reilusti sipulia,perunaa ja valkosipulia.

Keitellään vielä niin kauan että vihannekset on kypsiä.

Tähän vois lisätä tilkan kermaa tai koskenlaskijaa mutta laihdutusversio saa kelvata ilman.

Mauksi vielä ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria jos lihoissa itsessään sitä ei liotuksen jälkeen tarpeeksi ollu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti