maanantai 17. maaliskuuta 2014

Kaalikääryleet

Hirveä himo tuli kaalikääryleisiin mutta koska laihdutus, niin jätän riisin pois kokonaan ja kokeilen jauhelihan lisäksi täytteenä paprikaa,sipulia ja kaalia.

Eli siis kaalista kanta pois ja kiehumaan isoon kattilaan.
Sitä mukaa ku kaali kypsyy niin irrottelen uloimmat kaalinlehdet kuoriksi ja kiehautan vielä hetken irrallisia kuoria vedessä pehmeäksi.

Täytteeseen jauhelihaa,silputtua kaalia,sipulia,silputtu paprika,valkosipulia,pari munaa ja mausteeksi mustapippuria,suolaa,meiramia ja vähän siirappia.

Täytteen kasviksia voi vielä vähän haudutella keitinliemessä pehmeämmiksi.

Kypsähköistä kaalinlehdistä leikellään lehtiruotia vähemmäksi ja kääräistään täytteen kans läjään ja vuokaan.

Kiehautin myös tilkkasen lihalientä ihan kuutiosta johon laitoin sekaan myös pilkusen siirappia.

Liemi uunivuokaan ja kääryleet uuniin.

170°C ja annan olla muutaman tunnin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti