lauantai 20. syyskuuta 2014

Lihasoppaa ja mustikkapiirakkaa

Pakkasesta, taaimmaisesta nurkasta, löyty pari pussukkaa hirven keittoluita joista tulee maailman paras lihakeitto.

Luut vaan uunivuokaan ja nippu kuivattuja yrttejä päälle ja leivinuuniin hautumaan.

Luulihat pötkötti ensin kuiviltaan uunissa ainaki kuus tuntia jonka jälkeen nakkasin sekaan vettä ja ihan ripauksen suolaa ja annoin hautua vielä aamusta iltapäivään miedossa noin satasen lämmössä.

Siivilöin lihaliemen talteen ja erottelin lihanrippeet luista ja loput luut jänteineen takasi vuokaan.

Keittelin lihaliemen kiehuvaksi kattilassa ja lisäsin lihat kiehumaan.

Keittoon tulevien juureksien (porkkana,lanttu,sipuli,valkosipuli,peruna ja selleri) kuoret nakkasin luiden sekaan vuokaan ja sekaan reilusti vettä ja koko komeus takasi uuniin hautumaan.

Luistahan siis tulee vielä mielettömän hyvä lihaliemi jonka voi vaikka pakastaa seuraavaa lihakeittoa varten :)

Liedellä kiehuvaan sopan alkuun vielä juurekset perään kypsymään ja mausteeksi suolaa ja mustapippuria.

Lisäksi veivasin mustikkapiirakkaa (kermaviilillä).

Tälläkertaa tein jopa pohjan itse ja tuli aika hyvä!

Innostuksissani nakkasin vielä teeleivän uuniin :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti