torstai 4. syyskuuta 2014

Omppupiirakat

Sain Marjotädiltä kasan kotimaisia pikkuomppuja ja mietin ensin että tekisin perinteisen piirakan mutta päädyinki omppupasteijoihin.

Eli ohje menee jotakuinkin näin:

Pläjäys omppuja kuoritaan ja pilkotaan pieniksi kuutioiksi.

Omenakuutiot kattilaan ja hellalle miedolla lämmöllä kypsymään.

Nakkasin sekaan normisokrua ja reilun ruokalusikallisen fariinisokeria sekä tupsauksen kanelia,kuivattua minttua(?) ja sattupa käteen vielä puolikas sitruuna josta tiristelin vähä mehua mukaan.

Hauduttelin omenoita niin että olivat kypsähköjä mutta eivät kerenneet kuitenkaan soseutua ja annoin omppuseoksen jäähtyä kunnolla.

Puolittelin lehtitaikinalevyt (ihan kaupan valmistavaraa) ja lastasin omppumönjää ruokalusikallisen päälle sekä hippunen kanelia mausteeksi.

Uuniin ja kypsäksi! (225°C ja about 15min)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti