keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Herkkusinappi (pakurilla)

Jouluksi päätin tehdä sinappia.Osa lahjaksi ja osa itselle kinkun kylkeen.

Aika monissa ohjeessa on konjankkia mutta en viitsi ostaa sinapin takia pulloa joten testaampa laittaa mausteeksi vaimon tekemää pakuriuutetta.


2dl sinappijauhetta
2dl sokeria
2dl kermaa
4 munaa
1tl yrttivalkoviinietikkaa
2tl pakuriuutetta
1tl valkosipulimurskaa
2rkl siirappia
ripaus suolaa

Sekoittele kattilassa sinappijauhe ja sokeri.
Lisää kerma ja sekoita hyvin.
Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää seokseen.
Lisää myös valkosipuli ja siirappi.
Kuumenna seosta hiljalleen sekoittaen kokoajan ettei sinappi pala pohjaan eikä juoksetu.
Kun seos kuplii muutaman kerran ota liedeltä ja anna jäähtyä.
Lisää mausteeksi viinietikka ja pakuriuute sekä suola.

Sinapista tuli tällä ohjeella makeaa mutta aika tulista.
Teen vielä toisen satsin niin että laitan sinappijauhetta hieman vähemmän ja raa'an valkosipulin tilalle laitan tilkassa öljyä kypsennettyä valkosipulimurskaa niin uskon että tulisuus vähän laimenee.

Sinappi oli purkittaessa aika löysää lirua mutta yön yli jääkaapissa seistessä jähmettyi sopivaksi.
Maistuu kyllä varmasti kinkun kans :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti