tiistai 5. marraskuuta 2013

Kurpitsaa, kurpitsaa

Lidlistä oon pari kertaa ostanu Hokkaido kurpitsan koska ennen en siihen ole törmänny.
Oikeestaan aijemmin kurpitsan kans oon ollu tekemisissä vaan ällöttävän pikkelssin muodossa ja toissasyksynä kasvateltiin vaimon mummolan pottupellossa kurpitsoja joista yks kasvo melkeen jalkapallon kokoseksi ja päätyi sitten Halloween lyhdyksi pihalle.Sisusta ei maistettu ollenkaan.

Eka kohtaaminen Hokkaidon kans päättyi kurpitsakeittoon ja toisella ostokerralla tein uunipaahdettua kurpitsaa.

Sopii aika hyvin tähän laihduttajan uuteen ruokavalioon (vajaa puoli vuotta keveämpää ruokaa takana ja -14,5kg sulateltua läskiä vähempänä).
Kasviksia, juureksia, hedelmiä, LIHAA, kanaa, kalaa, lisää LIHAA ja sen semmosta.Pääsääntösesti turhia rasvoja vähemmälle ja vaalea vilja minimiin.Sillä ikuisuuslaihduttajaki on saanu makkarat pienenemään ilman isompia ongelmia.Vielä ois 30kg tiputettavaa jäljellä.Phuuh.

Tänään tosiaan kurpitsa muuttuu sekä sopaksi että uunipaahdetuksi kurpitsaksi.

Hokkaido kurpitsaa ei tarvi myöskää kuoria.Kunnon pesu ja sisuksen kovertaminen riittää.Vielä ku tietäis voisko sisällä olevia siemeniä käyttää jotenki hyödyksi.

Soppa:

Puolikas hokkaido kurpitsa kuutioiksi pilkottuna
2 sipulia kuutioina
3 porkkanaa kuutioina
2  Yksikyntistä valkosipulia silputtuna
Valkokaalin jämät silputtuna
Öljyä
Suolaa
Pippuria myllystä (mustaa sekä SantaMarian valkosipulipippuria)
Kuivattua timjamia reilu lusikallinen
Kuivattua basilikaa reilu lusikallinen
Purkki chilitomaattimurskaa


Kuullottele sipulit, kaalit, porkkanat ja kurpitsat kattilassa öljyssä niin että saavat vähän väriä.
Kaada sekaan chilitomaattimurska ja vähän vettä.
Anna porista hiljalleen niin että kasvikset pehmenevät.
Mausta timjamilla, basilikalla, suolalla, pippureilla ja soseuta hyvin.
Mukaan vois laittaa vähän tuorejuustoa tai lorauksen kermaa mutta itse jätän nämä pois niin soppa on kevyempää.

Pikkuveljen tekemän purkkisiian ja paahdetun ruisleivän kans aika taivaallista ^^
Lopun puolikkaan kurpitsan pilkoin paloiksi, suolasin ja pippuroin ja paistelin uunissa pellillä 175°C kypsäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti