torstai 28. marraskuuta 2013

Meillä on uusi ihana puusauna <3

Siitähän on jo ainaki vuosi aikaa ku vaimon mummi lahjoitti meille uudenkarhean Aito 16 puukiukaan.
Nyt sitten ajatus sähkökiukaan vaihtamisesta kypsyi sille asteelle että härkää sarvista ja ystävän isäpuoli tuli meille päiväksi kiuasta asentamaan.

Piippu ja hormihan meillä olikin valmiina, vanha horminreikä oli vaan muurattu umpeen.
Kuukausi sitten kävi nuohooja joka nuohosi myös kiukaan hormin ja katsoi että kaikki on siltä osin kunnossa kiukaan vaihtoa ajatellen.
Projekti ei ollukkaan ihan niin simppeli ku ajattelin ja hirveän säätämisen jälkeen lauteista lähti siivu että saadaan paloturvavälit kohilleen.
Lisäksi jouduttiin sijottamaan puukiukaan asennuslevyyn joka on neliskanttinen rosterikakku säätöjaloilla ja palovillalla höystettynä.Tämä ihanuus maksoi 120e joka tuntuu vähä hullulta mutta koska meillä on saunassa vesieristetty kaakelilattia niin alasuojauski oli välttämätön.
(Enkä halunnu laattalattian päälle valettavaa betonikakkua)

Kiukaan hormin liittäminen piippuun tais olla isoin homma koska vanha ummettu reikä ei passannu niin jouduttiin piikkaamaan muuriin uusi reikä hormille ja säätelemään hormikulmilla putket kohilleen.Liitos tiivistettiin kivivillalla.

Kiukaan vasemmalle puolen lauteisiin ei paloturvaväli ihan riittäny joten turvaväli saatiin puolitettua asentamalla lauteisiin kiinni palosuojalevyä.Levy on vähä ruman näköstä joten jossain välissä pitää hommata kuumuutta kestävää maalia ja käsitellä levy saunaan paremmin passaavan väriseksi.

Kiukaasta kattoon turvaväli oli riittävä mutta silti mietittiin että laitetaan palosuojalevystä kuitenki suojaus kattoon.Ei se ainakaan haitaksi ole ku levyäki jäi puolikas käyttämättä.

Sähkömies vielä käväsemään kattomassa vanhan sähkökiukaan voimavirtapistokkeelle suojaus ja siinäpä se sitte on.

Eilen vaimo pesi 60kg kiuaskivia ja lämmitteli saunan ekaa kertaa.
Löylythän oli mielettömät verrattuna edelliseen :)

Hyvää etukäteisJoulua meille!

1 kommentti:

  1. Vanhan ukon silmin (kun nyt sattumalta tälle sivulle eksyin) on turhan paljon kiviä. Saa napakammat löylyt kun kiviä laittaa vaan just n. kiukaan reunan korolle.
    T. Simo

    VastaaPoista